10 Sfaturi pentru un interviu de Succes

/, Music, Non classifié(e), Paper, Photo, Uncategorized, Videos, Words/10 Sfaturi pentru un interviu de Succes

10 Sfaturi pentru un interviu de Succes

Together  we are the  best 6

 

Cu totii  am fost  in situatia de a sustine un interviu, fie ca a fost vorba despre primul loc de munca, sau ca a fost un interviu dat atunci cand am dorit sa facem o reconversie profesionala, pentru ca din anumite motive actualul loc de munca nu mai corespunde asteptarilor si nevoilor.

Business Activ Consult va ofera cateva sfaturi pentru a avea un interviu de succes atat cu un angajator local, national cat si international( in cazul in care doriti sa va schimbati locul de munca intr-o alta tara).
Ce trebuie sa faceti pentru a avea succes la interviu?
Pasul 1: Nu intarziati la interviu!
Fie ca vorbim despre un interviu fata in fata, sau despre un interviu pe Skype, sfatul nostru este sa fiti present/a cu cel putin 5-10 minute inainte de a avea interviul, pentru a evita unele situatii, gen blocaj in trafic, sau nefunctionalitatea camerei web, a microfonului etc. In cazul interviului pe skype este cel mai bines a fiti singur/a in camera pentru a evita sa fiti distrasi de celelalte persoane aflate in camera.
Pasul 2: Alegeti o tinuta vestimentara office
Indiferent de postul pentru care urmeaza sa sustineti interviul, este de preferat sa va imbracati cat mai office. Majoritatea angajatorilor puncteaza modul in care un candidat se prezinta la un interviu.
Pasul 3: Atentie la atitudine!
Trebuie sa fiti cat mai optimist/a, sa aveti o atitudine cat mai pozitiva, pentru ca indiferent pentru ce post ati aplicat si oricata seriozitate presupune locul de munca respectiv, intotdeauna o atitudine degajata si un zambet la locul lui conteaza foarte mult.
Pasul 4: Inchideti-va telefonul mobil!
Este un lucru extrem de deranjant atunci cand va aflati intr-o discutie importanta sa fiti interupt/a de sunetul telefonului, denotand o lipsa totala de profesionalism.
Pasul 5: Ce clisee trebuie evitate la un interviu?!
Majoritatea angajatorilor utilizeaza anumite intrebari standard atunci cand doresc sa afle anumite lucruri despre posibilul candidat de genul: “Ce defecte personale aveti?”, “ Ce fel de persoana sunteti?” etc. la toate aceste intrebari ar trebui sa evitati raspunsurile standard care pot devein cu usurinta clisee: “ Sunt prea perfectionista”, “ sunt o persoana dinamica”, etc, ele trebuie inlocuite cu raspunsuri cat mai simple, sincere si daca intr-adevar sunteti genul acesta de persoana, atunci trebuie sa le spuneti intr-un mod cat mai natural
Pasul 6: Evitati sa deschideti dumneavoastra subiectul legat de salariu!
Acest subiect trebuie tratat cu multa diplomatie, deoarece toti angajatori isi doresc un angajat cat mai motivate intrisec, asadar atunci cand sunteti intrebat/a de partea salariala, ii puteti sugera angajatorului ca aveti incredere ca locul de munca pentru care ati aplicat va fi platit conform muncii prestate de dumneavoastra.
Pasul 7: Cel mai important pas: Informati-va despre angajator!
Este de preferat sa veniti la interviu cunoscand foarte bine motivele pentru care postul sau firma va intereseaza, evitand astfel o situatie neplacuta atunci cand angajatorul va poate intreba ce anume stiti despre compania la care ati aplicat pentru un loc de munca.
Pasul 8: Niciodata sa nu va vorbiti de rau fostul angajator sau fosti colegii!
Ganditi-va cand va lansati in astfel de afirmatii, pentru ca, angajatorul se poate intreba daca nu cumva puteti sa aveti aceeasi parere si despre acesta atunci cand doriti sa va schimbati locul de munca cu un altul mai bun pentru dumneavoastra. Toate aceste situatii pot sa “traga in jos” punctajul dumneavoastra in cadrul acestui interviu .
Pasul 9: Inarmati-va cu tot ceea ce va poate fi util pentru un interviu de succes:
Block notes si stilou;
• Agenda ( pentru fixarea unui alt interviu);
• CV-acesta trebuie sa fie redactat intr-un mod cat mai profesinist si trebuie sa contina toata experienta si solutiile dumneavoastra in oridine cronologica, copia dupa diplome, certificate, scrisori de recomandare;
Pasul 10: Intotdeauna la finalul interviului sa aveti pregatite cateva intrebari:
Este inevitabil, ca la finalul unui intreviu, angajatorul sa nu va sugereze sa-i adresati cateva intrebari. Este bine sa va pregatiti din timp aceste intrebari, si sa le evitati pe cele legate de salariu, concediu de odihna, program de munca, etc. Deoarece riscati ca angajatorul sa creada ca sunteti mai mult interesat/a de salariu si beneficii decat de locul de munca in sine.

Ca si o concluzie generala: Tratati fiecare interviu cu mult profesionalism, intuitie si originalitate, deoarece nu exista o “ reteta”: a succesului, fiecare candidat in parte isi poate crea prorria reteta si proprii pasi dupa care sa se ghideze in cadrul unui interviu!
Scopul acestei prezentari a fost de a va ajuta in obtinerea unui interviu de succes, insa totul tine de dumneavoastra si de cat de mult va doriti job-ul respectiv! Cheia succesului este in mainile dumneavoastra!!!

Analist Resurse Umane

Armean Dinescu Andra

By | 2015-06-16T14:49:31+00:00 iunie 16th, 2015|Media, Music, Non classifié(e), Paper, Photo, Uncategorized, Videos, Words|Comentariile sunt închise pentru 10 Sfaturi pentru un interviu de Succes

About the Author: