6 Pasi pentru a trece cu succes de un Interviu Online

//6 Pasi pentru a trece cu succes de un Interviu Online

6 Pasi pentru a trece cu succes de un Interviu Online

6 Pasi pentru a trece cu succes de un interviu online

sigla_1
Interviul online a devenit un instrument de intervievare din ce in ce mai des folosit in randul angajatorilor. De aceea este important sa stiti care sunt principalii pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a trece cu succes acest tip de interviu.

 

1. Trebuie sa cunoasteti programul pe care il folositi : cele mai multe interviuri online se desfasoara pe Skype.
2. Trebuie sa verificati aspectele tehnice: conexiunea la internet, sa fie bateria incarcata daca este vorba de laptop, tableta sau telefon . Atat pentru acest pas si cat pentru pasul 1 ar fi foarte util sa incercati cum functioneaza impreuna cu un prieten, pentru a evita eventualele situatii jenante.
3. Trebuie sa va alegeti o vestimentatie adecvata pentru un interviu. Nu trebuie sa faceti diferenta, in acest context, dintre un interviu fata in fata si un interviu online.
4. Trebuie sa alegeti un loc potrivit pentru desfasurarea interviului: nu trebuie ca webcam-ul pe care il folositi sa surprinda anumite detalii neplacute din locuinta dumneavoastra. De asemenea, nu trebuie sa fiti intr-o incapere unde este galagie.
5. Trebuie sa exersati facand cateva simulari de interviu acasa. Multe persoane se simt mult mai stanjenite cand este vorba sa fie in fata unui obiectiv de filmat. Totodata, trebuie sa fiti atenti la limbajul non-verbal pe care il aveti : sa nu aveti gesturi nepotrivite, sa nu aveti o postura a corpului prea relaxata din cauza faptului ca sunteti intr-un mediu familiar.
6. Trebuie sa va uitati fix la camera in momentul in care sustineti interviul pentru ca interlocutorul sa va vada clar.

 

Trebuie sa va comportati in mare parte ca la un interviu sustinut fata in fata si sa nu cadeti in capcana de a fi prea relaxat fiindca sunteti intr-un mediu familiar.

Daca ati respectat toti pasii de mai sus  va asigurati  succesul unui  interviu online.

 

Oana Somesan

Analist Resurse Umane

By | 2016-02-16T13:53:39+00:00 iulie 16th, 2015|Fără categorie|Comentariile sunt închise pentru 6 Pasi pentru a trece cu succes de un Interviu Online

About the Author: