Blog

/Blog
Blog 2015-06-17T14:31:50+00:00

Oportunitati de angajare in Olanda. Intrevedere cu Doamna Vice-Consul la Cluj Napoca in data de 08.06.2015

 

  • Draga cititorule, ieri(08.06.2015) Firma Business Activ Consult a participat la o intrevedere cu Vice-Consulul Olandei, unde s-a discutat despre oportunitatile de angajare ale cetatenilor romani in aceasta tara, dar si despre sprijinul oferit de institutiile acestei tari tuturor angajatilor, indiferent de cetatenie.

 

  • In cadrul acestei conferinte s-au dezbatut pasii pe care un cetatean strain trebuie sa-i faca atunci cand paseste pe taram olandez dupa ce a semnat un contract de munca in aceasta tara. Informatiile prezentate de Vice-Consul si sfaff-ul doamnei au fost foarte importante si bine venite intr-o perioada in care tot mai multi cetateni romani aleg calea imigrarii din nevoia de a oferi aproapelui sau conditii si standarde de viata mai bune decat in tara noastra.

 

  • Informatiile primite au facut referire la inregistrarea tuturor cetatenilor straini la autoritatile competente din Olanda, la incheierea unei asigurari de sanatate( obligatorie de altfel in toate statele member EU), obtinerea unei indemnizatii de somaj, inchirierea unei locuinte, pasii care trebuie sa fie facuti in cazul in care se doreste sa se lucreze ca si lucrator independent, taxele car se platesc pentru gaz, apa, curent electric, canalizare, gunoi etc, informatii cu privire la scolarizare, taxele care se achita in cazul achizitionarii unei masini, care sunt benefiile sistemului de Asistenta Medicala, dar mai ales cui trebuie sa se adreseze persoanele care au avut parte de tratament inegal, discriminatoriu la locul de munca.

 

  • Firma Business Activ Consult ca si Agentie de Recrutare si Selectare de Personal, autorizata de Ministerul Muncii din anul 2003 care activeaza pe piata internationala a muncii ofera sprijin si informatii necesare privind pasii pe care trebuie facuti atunci cand parareste tara in urma semnarii unui contract de munca tuturor candidatilor care colaboreaza cu firma. Aceste informatii se refera la : inregistrarea in tara respectiva la autoritatile competente, obtinerea unei Asigurari Nationale de Sanatate, a unui cont bancar, inchirerea unei locuinte, inchirerea sau cumpararea unei masini, inscrierea copiilor la gradinita sau scoala, la medicul de familie.

 

  • Firma noastra pastreaza un contact permanent cu toti candidatii plasati de noi.
    Compania Business Activ Consult participa frecvent la astfel de manifestari cu scop informativ, reusind sa se mentina astfel intr-un top al Agentiilor de Recrutare si Selectare de Personal. In anul 2014, firma situandu-se pe locul 3 in Topul Firmelor din Cluj.