Cum sa intocmiti un cv Profesionist si sa va cresteti sansa de a fi Angajat/a

//Cum sa intocmiti un cv Profesionist si sa va cresteti sansa de a fi Angajat/a

Cum sa intocmiti un cv Profesionist si sa va cresteti sansa de a fi Angajat/a

Pentru a obtine locul de munca pe care vi-l doriti aveti nevoie de un cv profesionist. La acel loc de munca sunt cu siguranta foarte multi aplicanti si de aceea dvs trebuie sa stiti sa va puneti in valoare atuurile, experienta. Cv-ul este cartea dumneavoastra de vizita , primul impact pe care il aveti cu angajatorul, cu cat cv-ul este intocmit mai profesionist cu atat sansele ca dumneavoastra sa fiti acceptat/a cresc.
Trebuie intocmit in asa fel incat angajatorul sa isi doreasca sa va angajeze, asemeni unui parfum. Sunt tot felul de marci de parfum dar vi-l doriti pe cel care costa mai mult pentru ca e mai bun, mirosul dureaza mai mult si de ce nu, ambalajul este foarte atractiv, incat iti doresti sa il ai.
Asa este si cu cv-ul, trebuie facut sa iasa in evidenta fata de celelate cv-uri , sa arate tot ce stiti sa faceti si cum sunteti dumneavoastra ca persoana, pentru ca angajatorul sa isi doreasca sa va cunoasca si sa va invite la interviu.

Cum redactati cv-ul si ce trebuie sa stiti:
1. Este foarte important continutul unui CV, dar la fel de importanta este si forma. Forma dovedeste ca sunteti o persoana organizata, atenta si in general, felul in care aranjati elementele in pagina spune multe despre dumneavoastra, aranjati cv-ul, aliniati-l in pagina, sa fie tot cv-ul in acelasi format.
2. Precizati informatiile de contact in partea de sus a CV-ului
3. Angajatorii folosesc deseori CV-ul drept un instrument de alegere. Astfel, majoritatea CV-urilor vor primi o multime de priviri. Pastrati continutul in trei pagini sau mai putin si aranjati-va calificarile in liniute.
4. Potriviti-va calificarile cu cele anuntate sau cu declaratiile de calificari.
5. Sustineti-va calificarile folosind exemple concrete in continutul CV-ului.
6. Companiile tehnice, in special cele care posteaza pe internet job-ul respectiv, folosesc deseori un program de vizualizare a CV-urilor. Fiti atent/a la cuvintele cheie care sunt folosite pentru a identifica calificarile, abilitatile, experienta si educatia si folositi aceste cuvinte cheie in mostra dumneavoastra de CV si scrisoarea de intentie.
7. Pastrati-va CV-ul pe un ton entuziast si dinamic, folosind verbe succinte si pozitive, atunci cand va identificati calificarile.
8. Trebuie sa va asigurati ca in el ati mentionat informatii interesante, formulate interesant, care sa nasca intrebari. Adica angajatorul citeste CV-ul si vrea sa va cheme la interviu pentru a afla mai multe.
9. Asigurati-va ca aveti numele, informatiile de contact si acordul a cel putin trei referinte la indemana.
10. Intotdeauna includeti o scrisoare de intentie

 

Consultant Resurse Umane

AnaMaria Birla Denghel

 

ubook_team

By | 2016-02-16T13:54:00+00:00 iulie 1st, 2015|Fără categorie|Comentariile sunt închise pentru Cum sa intocmiti un cv Profesionist si sa va cresteti sansa de a fi Angajat/a

About the Author: