https://bacltd.ro/

Interviu de nota 10? Go for it!

Home/Words/Interviu de nota 10? Go for it!

Interviu de nota 10? Go for it!

Interviu de nota 10? Go for it!

 

Together we are the best 6

Felul în care ne prezentăm la un interviu este responsabilitatea noastră iar poziția, vârsta sau nivelul de studii nu ne vor scuti de această responsabilitate.
Pe lângă un aspect fizic îngrijit și o atitudine pozitivă, trebuie să fim atenți și la răspunsurile pe care le oferim pentru a câștiga încrederea intervievatorului.
Este uman să avem emoții, să fim stresați sau impacientați dar pentru a face ca emoțiile noastre să fie constructive, trebuie să ne pregătim ca atare. Soluția nu este să dăm copy-paste și să ne formulăm răspunsuri care își propun să impresioneze interlocutorul.Articolul vă oferă câteva repere pentru a vă personaliza propriile răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

Posibila intrebare : Ce îmi puteți spune despre dumneavoastră?
Reper Candidat : Este important să specific, să nu divagați foarte mult de la subiect și să vorbiți despre o realiazare importantă pentru dumneavoastră.

Posibila intrebare: De ce vă doriți acest job?
Reper Candidat:  Acest răspuns trebuie adaptat circumstanțelor jobului pentru care ați aplicat. Fiți obiectiv! Nu este greșit să vă doriți o poziție mai bună, o situație financiară mai bună, un echilibru viață-familie mai bun.
Posibila intrebare: De ce v-am angaja?
Reper Candidat Oferiti exemple concrete prin care să demonstrați că aptitudinile și realizările dumneavoastră vă recomandă pentru acest job.

Posibila intrebare: De ce ați plecat de la locul de muncă?
Reper Candidat: Niciodată să nu vorbiți urât despre locul de muncă precedent !!! Din contră, vorbiți frumos despre lucrurile care le-ați învățat acolo și beneficiile pe care le-ați avut chiar dacă acum răsuflați ușurat că aț iîncheiat acea experiență.

Posibila intrebare: Cum vă descurcați în situații de stres și presiune?
Reper Candidat :Dacă știți despre dumneavoastră că sunteți o persoană care nu face față cu ușurință situațiilor stresante, nu vă lasați speriat/ă de ele nici la interviuni ci la locul de muncă. Rețineți că nu există probleme fără soluții, nu sunteți singur acolo și că atitudinea pozitivă este foarte importantă.

Posibila intrebare: Ce așteptări aveți de la acest job?

Reper Candidat: Fiți în continuare obiectiv .Exprimați-vă dorințele.Aveți totuși grijă să nu exagerați. N-o să primiți încă de la început tot cevă doriți. Vorba aceea “Cu răbdarea treci și marea”.

Posibila intrebare : Care sunt punctele forte care vă reprezintă?
Reper Candidat:Puneți în evidență atribute care vă califică pentru poziția pentru care ați aplicat dar și experiența dumneavoastră.
Posibila intrebare : Care este cea mai mare slabiciune a dumneavoastră?
Reper Candidat:Menționați aptitudini care nu sunt critice pentru poziția vizată sau aspecte pe care deja le-ați îmbunătățit cum ar fi aptitudinile organizatorice, perfecționismul sau managementul timpului.
Posibila intrebare : Dumneavoastră aveți întrebări?
Reper Candidat: Niciodată nu răspundeți cu “nu”. O să sune ca un “În sfârșit, s-a terminat” sau cel puțin o să dati dovadă de nu foarte mare interes. Puteți pune întrebări legate de atribuțiile concrete ale poziției penrtu care ați aplicat sau despre cât de importantă este poziția în cadrul organizației.

                                                                                                            Success !!!

By | 2022-03-17T11:24:17+00:00 februarie 16th, 2016|Words|Comentariile sunt închise pentru Interviu de nota 10? Go for it!

About the Author: