Păstrarea angajaților este importantă pentru menținerea unei forțe de muncă productive și stabile, reducerea costurilor cu cifra de afaceri și îmbunătățirea culturii și reputației companiei.
Există multe strategii pe care le puteți utiliza pentru a vă păstra angajații, cum ar fi:
- Oferiți angajaților resursele de care au nevoie. Angajații au nevoie de acces la resurse pentru a rămâne implicați și motivați în munca lor. Check-in cu ei de multe ori pentru a se asigura că au dreptul de formare, materiale, și instrumente pentru a îndeplini obiectivele lor. Fiți flexibili și receptivi la nevoile și preferințele lor în schimbare.
- Păstrați comunicarea deschisă. Comunicarea este esențială pentru menținerea așteptărilor la locul de muncă și pentru menținerea unei echipe implicate. Consultați-vă des cu echipa pentru a identifica orice bariere sau provocări la adresa productivității. Cunoaște-ți angajații și încurajează-i să vină la tine cu orice nelămuriri sau sugestii. Încurajând comunicarea deschisă, puteți construi încredere și relația cu angajații dvs.
- Fii clar cu așteptările. Angajații sunt mai predispuși să fie angajați atunci când știu ce îndatoriri și sarcini se așteaptă de la ei. De asemenea, poate fi util să revizuiți obiectivele din când în când, astfel încât toată lumea să știe spre ce lucrează. În plus față de stabilirea unor obiective clare, este, de asemenea, util să se determine cum să se măsoare progresul și performanța către aceste obiective.
- Oferiți feedback regulat angajaților. Feedback-ul ajută la menținerea tuturor implicaților prin identificarea punctelor forte și a domeniilor de îmbunătățire. Feedback-ul 360 poate fi deosebit de util, care include feedback de la toți angajații implicați în proiect, cum ar fi membrii echipei, supraveghetorii și auto-feedback-ul. Feedback-ul ar trebui să fie constructiv, specific, oportun și echilibrat.
- Îmbunătățirea pe baza feedback-ului. Ascultarea feedback-ului este importantă, dar îmbunătățirea pe baza feedback-ului este, de asemenea, necesară pentru menținerea angajamentului. Programează întâlniri regulate pentru a evalua preocupările și a identifica modalități prin care tu și echipa ta vă puteți îmbunătăți pe baza feedback-ului. Implementați modificările și soluțiile cât mai curând posibil și monitorizați eficacitatea acestora.
- Oferiți salarii și beneficii competitive. Una dintre cele mai evidente modalități de a vă păstra lucrătorii de top este de a oferi salarii mai bune decât media și beneficii excelente. Acest lucru poate bloca angajații și îi poate încuraja să rămână în jur doar pentru salariu și avantaje. De asemenea, puteți oferi un bonus de retenție specific sau un stimulent pentru a rămâne la companie.
- Creați o cultură a muncii mai bună. Promovați starea de bine și bunătatea pentru a crea o cultură a muncii mai bună. Atunci când oamenii se simt apreciați și respectați la locul de muncă, este mai probabil să rămână loiali și dedicați companiei. Puteți crea o cultură pozitivă a muncii prin recunoașterea realizărilor, sărbătorirea reperelor, încurajarea muncii în echipă, sprijinirea diversității și incluziunii și promovarea conexiunilor sociale.
- Fii un mentor. Oferiți-le echipei dumneavoastră sprijin, sfaturi și îndrumare pentru cariera lor. Manifestați interes pentru dezvoltarea și aspirațiile lor profesionale. Oferiți-le oportunități de a învăța noi competențe, de a-și asuma noi provocări sau de a avansa în pozițiile lor. Fiind un mentor, vă puteți ajuta angajații să crească și să prospere în rolurile lor.
- Îmbunătățirea echilibrului dintre viața profesională și cea privată. Angajații care au un bun echilibru între viața profesională și cea personală sunt mai predispuși să fie mulțumiți și productivi la locul de muncă. Puteți îmbunătăți echilibrul dintre viața profesională și cea privată prin oferirea de programe flexibile, opțiuni de lucru la distanță, timp liber plătit, programe de wellness sau asistență pentru îngrijirea copiilor.
- Cereți feedback-ul angajaților. Trimiteți sondaje anonime sau realizați interviuri pentru a afla ce le place și ce nu le place cel mai mult membrilor echipei dumneavoastră în ceea ce privește lucrul pentru compania dvs. Întrebați-i ce schimbări ar dori să vadă la locul de muncă sau ce sugestii au pentru îmbunătățire. Solicitând feedback-ul angajaților, puteți arăta că vă pasă de opiniile și nevoile lor.