Zece motive pentru care un recrutor nu va recomanda niciodata un candidat

/, Media/Zece motive pentru care un recrutor nu va recomanda niciodata un candidat

Zece motive pentru care un recrutor nu va recomanda niciodata un candidat

Zece motive pentru care un Recrutor nu va recomanda niciodată un candidat

 

Pe parcursul a celor 10 ani de experienta in domeniul recrutării am întâlnit , pe de o parte, foarte multe persoane interesate sa câștige experienta internaționala, sa ofere o alta viata familiei, un alt orizont,  sa isi găsească un loc de munca pe care poate ,aici in România nu a reușit sa il găsească sau pur si simplu sa câștige mai mult decât in România.

Pe de alta parte angajatorii străini au pretențiile destul de ridicate si cer destul de mult de la candidați, de la competente tehnice abilitați, calificări , experienta pana la cunostiinte de limbi străine. Aceste lucruri sunt foarte importante doar pentru stabilirea interviului , la interviu foarte importanta este atitudinea , prezenta, sa isi pună in evident punctele forte si  sa arate ca își dorește sa facă parte din echipa angajatorului, ca este persoana potrivita.

Desigur , pe perioada procesului de recrutare , recrutorul poate sa vadă ca deși un candidat corespunde cerințelor angajatorului, el nu se poate integra in echipa si nici nu va fi un bun angajat datorita atitudinii pe care o are vis-a –vis de noul loc de munca si de aceasta oportunitate. Pentru a trece cu succes de interviu ATITUDINEA este foarte importanta, in curriculum vitae se pot trece cat mai multe informații, el reprezentând cartea de vizita a candidatului, si DA, acest lucru ii poate asigura un interviu DAR  niciodată  POSTUL. La interviu trebuie sa se prezinte, sa arate ce stie sa facă care sunt punctele lui forte si sa arate ca  este persoana potrivita pentru ei.

 

Si , pe parcursul procesului de recrutare, un recrutor poate alege, deși candidatul este foarte potrivit din punct de vedere al experientei, calificării, abilitaților , sa nu îl recomande angajatorilor pentru locul de munca.

Un recrutor nu va recomanda unui angajator niciodată un candidat nervos sau nepoliticos. Exista un moment în viata fiecăruia când poate este nervos , furios , dar acest lucru trebuie ascuns si controlat pe perioada recrutării, recrutorul nu va risca sa recomande un candidat care poate nu se va încadra in echipa si va trebui sa plece, acest lucru însemnând timp pierdut inutil pentru toate parțile.

Nu va recomanda un candidat care este nehotărât pe parcursul procesului de recrutare. In ultima perioada sunt tot mai multe firme de recrutare și candidatul primește cat mai multe oferte. Deși oferta primita este tentanta candidatul prefera sa mai aștepte sa vadă dacă primește o alta oferta mai buna. Acest lucru arata faptul ca in viitor candidatul poate fi mereu nemulțumit și va cauza probleme.

Nu va recomanda un candidat care nu arata interes fata de compania angajatoare si nu dorește sa afle mai multe informații despre angajator, locul de munca, despre personalul existent sau care vor fi atribuțiile pe care le va avea.

Nu va recomanda un candidat care nu știe ce dorește sa îmbunătățească sau ce vrea sa facă in viitor . Pasiunea, pe care un candidat o are pentru meseria aleasa, este foarte important  de arătat si acest lucru se poate vedea foarte ușor de către Recrutor.

Nu va recomanda un candidat care dorește sa plece doar pentru bani , acest motiv nu este suficient pentru a arata seriozitatea candidatului. Acesta trebuie sa arate ca isi dorește postul nu numai pentru bani ci si pentru o schimbare din punct de vedere profesional. Un candidat care dorește sa plece doar pentru bani ii arata Recrutorului ca tot timpul va pleca unde se plătește mai bine si nu va respecta contractul.

Un candidat care nu arata ca respecta angajamentul fata de contract nu va putea fi recomandat , nu va fi pregătit sa respecte contractul și sa colaboreze cu angajatorul pe termen lung.

Recrutorul nu va recomanda un candidat care are trecut în curriculum vitae foarte multe locuri de munca. Perioadele scurte din cv cat si locurile de munca multe arata neseriozitate din partea candidatului,  ca este indecis și nu știe ce își dorește de la viata, cauta non stop o alta posibilitate si nu va sta mult nici la noul loc de munca.

De asemenea, foarte important în găsirea postului potrivit și în procesul de recrutare este comunicarea, un candidat care nu comunica nu poate fi recomandat , este foarte important sa tina legătura cu compania de recrutare, sa se specifice clar de la început ceea ce dorește si ce vrea sa primească.

Adesea întâlnim candidați care ne trimit cv-uri impecabile si scrisori de intenție foarte bine redactate dar emailul de prezentare plin de greșeli de ortografie, de scriere , sau folosesc formulări respectoase cu unul din recrutori si nepoliticoase cu ceilalți. Candidații trebuie sa știe cum sa se prezinte si cum sa vorbească , nu poți recomanda un  candidat care nu vorbește frumos cu tot personalul, la locul de munca nu te poți înțelege bine doar cu un coleg si cu restul nu.

Si nu in ultimul rand – nu recomandam un candidat care nu are referințe de la foștii angajatori bune. Știm si noi ca pot exista discuții la un loc de munca dar dacă ti-ai făcut treaba cum trebuie angajatorul nu poate sa nu iti dea referința buna. Daca un candidat are referințe slabe de la locul de munca atunci acest lucru poate spune multe si este un risc foarte mare de a-l trimit angajatorilor.

Exista posibilitatea sa nu fiți angajat chiar dacă va potriveați postului, poate nu va potriveați cu echipa angajatorului, dar asta nu înseamna ca nu veți fi angajat în alta parte. Acest lucru este , de obicei, foarte dificil de înțeles si acceptat de candidați. Trebuie sa va amintiți ca potrivirea din punct de vedere profesional nu este suficienta, trebuie sa fie si compatibilitatea cu aceasta poziție , de a fi pe aceeași lungime de unda cu managerul, cu compania.

Fiți  sincer la interviu și vorbiți frumos, nu vorbiți urat de foștii colegi sau angajatori.

“Perfecțiunea nu poate fi atinsa, dar dacă încercam sa tindem spre ea și sa o cautam, putem atinge excelența.” -Vince Lombardi

By | 2016-09-30T13:08:52+00:00 septembrie 30th, 2016|Fără categorie, Media|Comentariile sunt închise pentru Zece motive pentru care un recrutor nu va recomanda niciodata un candidat

About the Author: